Sülysáp Történeti honlapja

 
 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek
Hírek

A helyismereti verseny résztvevőinek!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Versenyzők, kedves döntősök!

Gratulálunk ahhoz, hogy bejutottatok a 2019-es sülysápi helyismereti verseny döntőjébe!

A sikeres felkészüléshez szeretnénk segítséget adni ebben az írásban. Az alábbi két hivatkozásra kattintva a Kisboldogasszony-templom, valamint Hevesy György történetéről találtok információkat:

A KISBOLDOGASSZONY-TEMPLOM TÖRTÉNETE ÉS LEÍRÁSA

HEVESY GYÖRGY ÉLETE ÉS TÁPIÓSÁPI HAGYATÉKA

 

Katus Norbert

Módosítás: ( 2019. május 15. szerda, 13:07 )
 

THAPEU - Jön a negyedik!

E-mail Nyomtatás PDF

Az október ötödikei, sülysápi III. Tápió-vidéki helytörténeti konferenciára készül el a Thapeu negyedik lapszáma. A Tápió mente helytörténeti, kulturális és hagyományőrző lapja nem kis erőfeszítés árán jelenhet meg újra. Az első konferencián, még 2011-ben megfogalmazott álom 2012 őszére valóság lett, és megjelent az első szám. A 20 színes oldalon, igényes kivitelben szerkesztett lap a Tápió mente történelmi, néprajzi és közösségi értékeit hivatott bemutatni. Tarnavölgyi László szerkesztőtársammal azon vagyunk, hogy a jövőben is értékes írásokkal, témákkal állhassunk az olvasóközönség elé.

Szerzőink tudományos igényességgel készítik el írásaikat, de törekszünk arra, hogy ne csak egy száraz, szakmai magazin legyen, hanem a Tápió mente kultúrára fogékony lakói is olvasóink legyenek. A 400 forintért kapható lap - többek közt - a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban kapható.

Módosítás: ( 2013. szeptember 12. csütörtök, 18:27 ) Bővebben...
 

Helyismeret - kitűnő

E-mail Nyomtatás PDF
Ha lenne ilyen tantárgy a bizonyítványban, akkor most sok sülysápi diáknak ez, a legkiválóbbaknak kijáró értékelő szócska kerülhetne a tantárgy neve mellé. Június 13-án, a tanév utolsó pillanataiban tartottuk meg a helyismereti verseny döntőjét. A verseny célja, hogy diákjaink községünk múltját, jelenét megismerjék, megbecsüljék és lokálpatrióták, azaz lakhelyüket ismerő, szerető, azért sokat tevő, arra ezáltal méltán büszke emberek legyenek.

A vetélkedésre három fős csapatok jelentkezését várta Katus Norbert szervező. A Móra Ferenc és Szent István Általános Iskolából 180 diák vállalta a megmérettetést. Első, második, harmadik és negyedik osztályban egy forduló, azaz egy teszt kitöltése döntötte el a helyezéseket.

A végeredmények 1-8. osztályig:

Bővebben...
 

Helyismereti verseny 2. forduló - FELADATOK

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Versenyzők!

Ismételten gratulálunk nektek, hiszen továbbjutottatok a 2. fordulóba. 

Most a felkészültségeteken túl fogalmazási képességeitekre és ügyességetekre lesz szükség. A 2. forduló két feladatból áll: az első egy fogalmazás készítése, amiről a BŐVEBBEN-re kattintva tudhattok meg többet. A második feladat egy feladatlap kitöltése lesz, amit nyomtatva fogtok megkapni az osztályfőnökeitektől húsvét után.

Mind a fogalmazáshoz, mind a feladatlap eredményes kitöltéséhez el kell látogatnotok Sülysáp több pontjára, ezért javaslom, hogy a tavaszi szünetben már kezdjetek neki a munkának!

Bővebben...
 

Helyismereti verseny 2012!

E-mail Nyomtatás PDF
Módosítás: ( 2012. április 01. vasárnap, 18:43 )
 


Oldal 1 / 4
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Share on facebook

Partnerünk:

Ajánlott oldalak: